מיחזור פסולת אלקטרונית ונכסי IT

השירות ניתן לעסקים בלבד

שירותי פינוי פסולת אלקטרונית

לפי המשרד להגנת הסביבה, פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני כוללת מגוון רחב של מוצרים שנחשבים לפסולת בעקבות התיישנות, שבר, או  תקלה, או החלפתם במוצרים חדשים.

הפסולת הזו כוללת גם נורות וסוללות שנפגעו או נצרכו במלואן. עיבוד וטיפול בפסולת האלקטרונית מתבצע בהשגחת הגורמים המתמחים בכך.

פסולת זו מכילה חומרים מגוונים, כולל ברזל, פלדה, פלסטיק ברוב המקרים, מתכות כבדות ועוד. דו"ח של האו"ם מיולי 2020 הדגיש כי כמות הפסולת האלקטרונית ברחבי העולם גדלה בשיעור של 20% במשך חמש השנים האחרונות.

בנוסף, רק פחות מחמישית ממנה מועברת לתהליך מחזור, מה שגורם לסיכונים בריאותיים ולנזקי סביבה.

לפי נתונים משנת 2010, פסולת אלקטרונית היוותה משני אחוזים מהפסולת הכוללת שנוצרת בעולם מדי שנה. הסיבה המרכזית לגידול זה היא השימוש הרחב במחשבים וטלפונים ניידים במדינות מתפתחות ובשוק המערבי, שבו ניתן למצוא רמות גבוהות של צריכה ושדרוג שוטף של ציוד אלקטרוני וחשמלי בתחומים שונים.

לדוגמה, בשנת 2013 ייצרו בישראל למעלה מ-130,000 טון של פסולת אלקטרונית וחשמלית בשנה אחת בלבד. בעידן בו טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת בקצב מסחרר, מוצרים אלקטרוניים חדשים פורצים לשוק בתדירות ומתעדכנים במהירות.

מהי פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני

המונח "פסולת אלקטרונית" מתייחס לכל סוג של ציוד אלקטרוני שכבר לא נמצא בשימוש ומחייב טיפול מיוחד, בהקשר של השמדה או מיחזור, כמו כל פסולת אחרת.

בשנת 2002, פרלמנט האיחוד האירופי פרסם צו הנקרא בעברית: צו בנושא פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני. בצו זה מפורטות הגדרות של פסולת אלקטרונית:

1. מכשירי חשמל ביתיים גדולים, כגון מקררים, תנורים, מכונות כביסה, מייבשי כביסה, מדיחי כלים, מזגנים ועוד.

2. מכשירי חשמל ביתיים קטנים.

3. ציוד תקשורת אינטרנט וטלקומוניקציה.

4. ציוד תאורה וכלי עבודה חשמליים ואלקטרוניים (למעט מכונות תעשייתיות כבדות).

5. צעצועים, ציוד פנאי וספורט (במידה ומכילים מנגנונים חשמליים או מעגלים אלקטרוניים).

6. ציוד רפואי (למעט שתלים ופריטים מזוהמים).

7. ציוד בקרה ושליטה.

בעצם, כל פריט ביתי או תעשייתי שכולל רכיבים אלקטרוניים (בין אם הוא מופעל על ידי סוללות, מצברים, או חיבור חשמל) יכול להיחשב כפסולת אלקטרונית ולדרוש טיפול בהתאם.

כדי לעצור את התפשטות הפסולת האלקטרונית וכדי לטפל בתופעה הזו, יש צורך בפתרונות. אחד מהם הוא התגייסות יצרני ויבואני הציוד האלקטרוני בשינוי דרכי הייצור כך שיערבו מינימום אפשרי של חומרים בעייתיים.

כמו גם, להתמקד בתכנון ובייצור של מכשירים שניתן לשדרג ולהשתמש בהם לאורך זמן.

בנוסף, מערכות מיחזור פסולת אלקטרונית נועדה לסייע בשימוש מחדש של אותם רכיבים.

מה עושים עם פסולת חשמלית ואלקטרונית

אי אפשר פשוט להשליך פסולת אלקטרונית לזבל. מדובר בסוג של פסולת מזהמת ומסוכנת שמצריכה טיפול מיוחד.

חשוב לציין שיש דרכים מסוימות לטפל בפסולת אלקטרונית בצורה רצינית ואחראית. אפשר להגיע לחנויות או בתי עסק שמוכרים מכשירי אלקטרוניקה ולהשאיר שם את הפסולת הישנה בהתאם לחוק.

ישנם מוקדים ונקודות איסוף לפסולת אלקטרונית שמחולקות לקטגוריות שונות, כגון מוצרי חשמל גדולים, קטנים וזעירים.

בנוסף, חשוב לזכור שהמכשירים הישנים יכולים לכלול חומרים שיש בהם ערך כלכלי שאפשר לממש כדרך מחזור. ניתן למצוא מתכות יקרות כמו נחושת, ברזל וזהב בפסולת האלקטרונית.

מדוע להיעזר בשורו לשם מחזור פסולת אלקטרונית

שורו מיחזור פסולת אלקטרונית מספקת שירותי פינוי פסולת אלקטרונית טיפול ומיחזור פסולת אלקטרונית לחברות, ארגונים ומפעלים בכל רחבי הארץ.

נציג מטעם החברה מלווה את תהליך ההתקשרות, החל מתיאום הפינוי במועד הנוח ללקוח ועד גמר תהליך המיחזור במפעל.

פינוי הפסולת (זריקת פסולת אלקטרונית) והמיחזור שלה מלווה בתיעוד מסודר, החל מרגע איסופה וקליטתה (משקלים, צילומים) ועד תיעוד הפסולת הממויינת עפ"י סוגים וקטגוריות שהגדיר החוק.

בגמר התהליך תישלח תעודת מיחזור מטעם התאגיד ואישור מיחזור של החברה.

לחברת שורו ניסיון רב בתפעול וביצוע משימות פינוי ומיחזור מורכבות, דוגמת חדרי תקשורת, מרכזיות, ארונות וחוות שרתים וכיוצ"ב.

חברת שורו – מיחזור אלקטרוניקה, הינה מהחברות המובילות בישראל בתחום מיחזור פסולת אלקטרונית (Electronic Recycling ) ונכסי  IT.

החברה אוספת מגוון ציוד ופסולת אלקטרונית, מחשבים, ציוד תקשורת, סוללות ומצברים, מחברות, מפעלים וארגונים גדולים לצורך מיחזור ידידותי לסביבה, שמירת אבטחת מידע ומקסום שווי שימוש.

שורו הינה מהיצואניות הגדולות בישראל של כרטיסים ורכיבים אלקטרוניים, הנשלחים להמשך טיפול בבתי זיקוק גדולים בחו"ל, לשם מיצוי המתכות האל-ברזליות ומתכות יקרות המצויות בהם.

החברה קנתה לעצמה מעמד מוביל בענף בזכות רמת המקצועיות, שירות מהיר ואמין ושמירה על מחירים תחרותיים.

שורו משמשת כקבלן פינוי מורשה מטעם תאגידי המיחזור המוכרים, לצורך פינוי פסולת אלקטרונית מעסקים לצורך עמידה בדרישות החוק וכן פועלת כמתקן טיפול מאושר.

לחברה רישינות והיתרים מהמשרד להגנת הסביבה לפעילות המיחזור וכן הוסמכה ופועלת תחת תקני מערכות לניהול איכות ( ISO – 9001) ומערכות לניהול סביבתי ISO 14001).

להתייעצות מקצועית ניתן ליצור קשר במספר הטלפון: 077-231-8099.

שירותי מיחזור נוספים:

יצירת קשר עם שורו

ליצירת קשר מלאו את הפרטים בטופס
השירות ניתן לעסקים / ארגונים

אנו זמינים לכם בכל עת!

דילוג לתוכן