מחזור פסולת אלקטרונית על פי החוק
בשנת 2012 עבר החוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות, ובשנת 2014 נכנס לתוקף. בין היתר, החוק קובע חובת התקשרות עם גוף יישום מוכר, כלומר בעל הכרה לגבי פסולת ציוד וסוללות, כדוגמת תאגיד מ.א.י או אקומיוניטי – שעימם חברתנו עובדת בשיתוף פעולה.
מה המטרות של החוק
מטרתו של החוק היא להסדיר את הטיפול הסביבתי בציוד אלקטרוני, חשמלי, מצברים וסוללות, על מנת להקטין את כמויות הפסולת, למנוע הטמנה ולעודד שימוש חוזר. בכך, להפחית את השפעות המזיקות של הפסולת על בריאות הציבור והסביבה, עקב מתכות, פלסטיק וחומרים רבים נוספים בעלי פוטנציאל מזיק.
החוק סולל את הדרך לעמידה ביעדים החשובים במספר אופנים. ראשית, הוא מטיל על יצרנים ויבואנים של המוצרים האמורים לעיל אחריות מורחבת, כפי שנהוג במדינות ה- OECD, לביצוע מיחזור מוכר, תוך הסדרה של גופי היישום המוכרים שיפעלו בשמם ובמימונם. בנוסף, החוק מטיל אחריות על הגורמים האחראיים על הפרדה, פינוי ואיסוף של הפסולת, ואוסר על השלכת ופינוי של הפסולת באופן המנוגד להסדרים האמורים בו. מלבד זאת, החוק מטיל אחריות על משווקי ציוד וסוללות, מסדיר הפעלה של מרכזים ומתקני טיפול בפסולת, וקובע איסור על הטמנה של פסולת.
עומדים בדרישות החוק
חברת שורו – מיחזור ואלקטרוניקה עובדת כאמור בשיתוף פעולה עם תאגיד אקומיוניטי ותאגיד מ.א.י , גופי היישום המוכרים על פי החוק. חברתנו נמנית על המובילות בישראל בתחום מיחזור הפסולת האלקטרונית ונכסי ה- IT, ומתמקדת במגזר העסקי והמוסדי – חברות, מפעלים וארגונים גדולים. אנו אוספים ציוד מגוון ופסולת אלקטרונית כגון מחשבים, ציוד תקשורת, מצברים וסוללות, לצרכי מיחזור ידידותי לסביבה, תוך הקפדה על שמירת אבטחת המידע ובדגש על מקסום שווי.
למעשה, חברתנו היא מהיצואניות הגדולות בארץ של כרטיסים ורכיבים אלקטרוניים, אותם אנו שולחים להמשך טיפול בחו"ל, בבתי זיקוק גדולים הממצים את המתכות היקרות והאל ברזליות מהפסולת. כמובן שלמען מטרה זו אנו מוכרים כקבלן פינו מורשה של פסולת אלקטרונית מעסקים וכן מתקן טיפול/מיחזור מורשה לפסולת וציוד אלקטרוני, על ידי תאגידי המחזור המוכרים. ברשותנו מצויים כלל ההיתרים הנדרשים מהמשרד להגנת הסביבה, ואנו מוסמכים ופועלים על פי תקני מערכות ניהול סביבתי 14001 ISO ומערכות לניהול איכות 9001 ISO.
לשיחה חוזרת מלאו את הפרטים
הוראות לעניין מתקני טיפול בפסולת
חשוב לדעת כי החוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות עוסק גם בהסדרה של נושא מתקני האיסוף והטיפול בפסולת זו. באשר למתקני טיפול, החוק קובע כי יש חובה לעשות שימוש בתשתיות המונעות מפגעים בריאותיים וסביבתיים, שימוש במשקל לשקילת פסולת, משטחים אטומים לחלחול וקירוי המונע הרטבה של הפסולת. בנוסף, יש לעשות שימוש באמצעי אחסון מתאימים לחלקי חילוף שפורקו, ובמיכלי אחסון מתאימים לרכיבים כגון שנאים, מצברים ופסולת מסוכנת. יש גם להפעיל מערכת ניקוז נפרדת לתשטיפים מהמשטחים האטומים, ומתקן לטיפול בתשטיפים.
עוד קובע החוק חובת רישום חודשי מפורט ומלא של הפסולת שהתקבלה ושהעביר לגורמים אחרים, לרבות המשקל, אופן הטיפול, מספר הפריטים על פי סיווג, משקל הפסולת שיוצאה והמתקן בחו"ל שאליו נשלחה. את הדיווחים יש להעביר למנהל באופן חצי שנתי ושנתי. בנוסף, התוספת השנייה לחוק מונה את הפעולות הנדרשות לטיפול בפסולת במתקן, כגון הוצאה של מרכיבים המכילים כספית, מיון לפי סוגים של סוללות ומצברים, מעגלים מודפסים, מחסניות דיו להדפסה, פלסטיק עם חומרי בעירה המבוססים על ברום, מרכיבי אסבסט ועוד הרשימה ארוכה.
למידע נוסף בנושא ניתן לפנות אל שורו מיחזור ואלקטרוניקה בטלפון 077-231-8099
שירותי מיחזור נוספים:
אודות שורו
חברת שורו – מיחזור אלקטרוניקה, הינה מהחברות המובילות בישראל בתחום מיחזור פסולת אלקטרונית (Electronic Recycling).
החברה אוספת מגוון ציוד ופסולת אלקטרונית, מחשבים, ציוד תקשורת, סוללות ומצברים, מחברות, מפעלים וארגונים גדולים לצורך מיחזור ידידותי לסביבה.
פרטי יצירת קשר
- 077-231-8099
- [email protected]
- זאב ז'בוטינסקי 90, פתח תקווה
מלאו את הפרטים בטופס:
הפתרונות שלנו בסרטון קצר